NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

1 Şubat 2011 Salı

Kış Aylarında Beslenme

Kış mevsiminin başladığı şu günlerde metabolizmamızı koruma altına alıp daha da güçlendirmeliyiz. Sonbaharla birlikte kış ayları grip ve soğuk algınlığına en çok yakalandığımız dönemlerdir. Bu dönemlerde daha kalın giysiler giyerek vücudumuzu soğuktan korumaya çalışıyoruz. Peki ya metabolizmamızı nasıl kışa hazırlayacağız?

Bunun en etkili yollarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Özellikle enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olan çocuklar için beslenme daha da önem taşır. Yeterli ve dengeli beslenme gün içinde her besin grubundan yeterli miktarda almakla sağlanır.

Kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek için özellikle antioksidan olarak görev yapan A ve C vitaminlerinden yeteri kadar almak gerekir. Bu vitaminler hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Bu aylarda bolca bulunan turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, maydanoz, roka, tere ve meyvelerin tüketilmesi gerekir.

Bunun yanında taze sıkılmış meyve suları da vücudumuzun gribal enfeksiyonlara karşı korunmasını artıracaktır. Burada önemli olan meyve sularının içilmeden hemen önce sıkılmasıdır. Çünkü meyve suları bekletildiğinde C vitamini hızla kaybolur.

Ayrıca soğuk kış günlerinde çay ve kahve içmek yerine, bitki çayları ve C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilmelidir.

Yemeklerde ve öğün aralarında yenen bol miktardaki salata da bize bu vitaminleri sağlayacaktır. C vitamini kaybını önlemek için salatalar da yenmeden hemen önce hazırlanmalıdır.

Sonbaharda ve soğuk kış günlerinde, yenen balık da içerdiği yağ asitlerinden dolayı bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır.

Beslenmenin her zaman olduğu gibi bu dönemlerde de göz ardı edilmemesi gerektiğini anlıyoruz. Dolayısıyla bize düşen, metabolizmamızı en iyi şekilde korumak ve güçlendirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...