NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

18 Şubat 2010 Perşembe

Argan Yağı

Sadece Fas'ın güneybatısında yetişen bir ağacın meyvesinden elde edilir. Fas’ın sıvı altını olarak adlandırılır. Yapımı oldukça zahmetli olduğu için pahalı bir yağdır. Zeytin ağacına benzeyen bir ağaçtan toplanan, yine zeytine benzeyen meyvelerin çekirdekleri kırılır. İçinden çıkan kısımlar kavrulur, sonra taş değirmende öğütülür. Öğütülmüş çekirdekler su ile yoğrulur ve yağı ayrıştırılır. İlaçların yapımında, yemeklerde ve kozmetik ürünlerinde kullanılır.

Afrodizyak özelliğinden yararlanmak için yemeklere eklenebiliyor. Yemeklik yağ kavrulmuş çekirdeklerden elde ediliyor. Eğer kozmetikte kullanmak istiyorsanız soğuk preslenmiş olanı tercih etmelisiniz. Cildin yenilenmesinden, saç bakımına, sivilcelerin tedavisinden kırışıklıklara kadar birçok alanda mucizeler yaratabiliyor.

Değişik markaların Argan Yağı içeren ürünleri var. Bunların yanında saf olan yağı bulabilirseniz kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...