NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

3 Şubat 2010 Çarşamba

Sağlıklı Bir Cilt İçin Önce Beslenme

Sağlıklı bir cilt için öncelikle yediklerimize önem vermeliyiz. Sebze, meyve, et ve tahıl tüketimini dengeli ve yeterli gerçekleştirmemiz; cildimiz, saçlarımız ve en önemlisi tüm vücut sağlığımız için ilk şarttır. Dengeli bir beslenmeye ek olarak kullanacağımız kozmetik ürünler bu sayede en iyi etkiyi gösterecektir. Diğer türlü bakım ürünlerinden mucize gerçekleştirmesini beklemiş oluruz.

Peki, hangi vitamin hangi gıdada var?

A Vitamini

Süt, tereyağı, balık, peynir, yumurta ve havuçta bulunan A Vitamini göz sağlığını korur. Büyümeye destek verir. Mikroplara karşı direnci arttırır. Cilt ve saçların pürüzsüz, parlak olmasını sağlar. Eksikliğinde gece körlüğü oluşur.

B 1 Vitamini

Et, patates, un, bira mayasında bulunur. B 1 Vitamini sinir dokusunun korunmasını sağlar. Vücuttaki eksikliği halsizliğe neden olur.

B 2 Vitamini

Süt, yumurta, balık, et, tahıllar önemli B 2 Vitamini kaynaklarındandır. Dokuların ve görme duyusunun güçlenmesini sağlar. Cildin tahrişlere karşı korunmasında önemli görevi vardır.

B 5 Vitamini

Yumurta sarısı ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. B 5 Vitamini bağırsakların düzenli çalışmasında görev yapar.

B 6 Vitamini

Tahıllar, yumurta, balık, et önemli B 6 Vitamini kaynaklarındandır. Hücrelerin, sinir dokularının ve cildin korunmasında görev alır.

B 12 Vitamini

Et, balık ve süt B 12 Vitamini alacağımız besinlerdir. Alyuvarların oluşmasında görev yapar. Eksikliğinde anemiye neden olur.

C Vitamini
Yeşil yapraklı sebzeler, biber, çilek, limon, portakal, mandalina ve greyfurt önemli C Vitamini kaynaklarındandır. Vücutta demirin emilimini ve hücrelerin canlılığını sürdürmesini sağlar. Eksikliğinde vücut direnci düşer.

D Vitamini

Süt, peynir, balık yağı, yumurta, karaciğer ve tereyağı kalsiyum ve fosfor bakımından zengindir. Sağlam bir kemik yapısı için D Vitamini gereklidir. Raşitizm ve ileri yaşlarda kemik erimesinin önüne geçebilmek için bol miktarda tüketilmelidir.

E Vitamini

Yeşil yapraklı sebzeler, muz, bitkisel yağlar ve tohumlarda bulunur. Sağlıklı ve parlak bir cilt için gereklidir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin canlılığını korumasına destek olur.

H Vitamini

Et, ciğer, yumurta, süt ve yer fıstığında bulunur. Eksikliği iştahsızlığa yol açar.

K Vitamini

Pırasa, ıspanak ve lahanada bulunur. Kanın pıhtılaşmasını sağlar.

PP Vitamini

Et, balık, karaciğer ve baklagiller önemli PP Vitamini kaynaklarındandır. Bu vitaminin yeterli miktarda alınmaması durumunda iştahsızlık, zayıflık ve depresyon oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...