Yemek yemek... Bu iki sözcük yan yana gelince ne de hoş lezzetler çağrıştırır insana.
Hele ülkemiz mutfağının akıllara ziyan çeşit yelpazesiyle donatılmış bir sofra görmeyelim, komşu köyün delisine taş çıkartırız sofrayı talan ederken. Sarması, dolması, tatlısı, tuzlusu, böreği, çöreği derken bir yiyecek mozaiğinde kaybolur gideriz. Sonuç: Kilolarca et ve bıngıl bıngıl löpürdeyen yağ kütlesi...
Bikini dönemini ortaladığımız şu günlerde -Aslında yaz kış aynı farkındalıkla hareket edilmeli- ne yediğimizden ziyade neyi nasıl yediğimiz de önem kazanıyor.
O zaman kolları sıvayıp hem sağlıklı hem yağın içinde yüzmeyen, doğru yöntemlerle pişirilmiş ya da çiğ tüketebileceğimiz bir o kadar da leziz yemekler yapıp afiyetle yiyelim. Kim tutar bizi?
Haydi, başlayalım:
KARŞINIZDAAA DENİZ BÖRÜLCESİİİ
Hele ülkemiz mutfağının akıllara ziyan çeşit yelpazesiyle donatılmış bir sofra görmeyelim, komşu köyün delisine taş çıkartırız sofrayı talan ederken. Sarması, dolması, tatlısı, tuzlusu, böreği, çöreği derken bir yiyecek mozaiğinde kaybolur gideriz. Sonuç: Kilolarca et ve bıngıl bıngıl löpürdeyen yağ kütlesi...
Bikini dönemini ortaladığımız şu günlerde -Aslında yaz kış aynı farkındalıkla hareket edilmeli- ne yediğimizden ziyade neyi nasıl yediğimiz de önem kazanıyor.
O zaman kolları sıvayıp hem sağlıklı hem yağın içinde yüzmeyen, doğru yöntemlerle pişirilmiş ya da çiğ tüketebileceğimiz bir o kadar da leziz yemekler yapıp afiyetle yiyelim. Kim tutar bizi?
Haydi, başlayalım:
KARŞINIZDAAA DENİZ BÖRÜLCESİİİ
Gerekli Malzemeler:
1 ya da 2 demet deniz börülcesi
1-2 diş sarımsak
Yoğurt
Bayat ekmek içinden elde edilecek ekmek ufağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı:
a) Börülceleri yumuşayıp dallarından kolayca sıyrılabilecek hale gelinceye kadar suda haşlayalım.
b) Sudan çıkardığımız börülceleri hiç soğuk suya tutmadan -aman vitamini gitmesin- biraz soğuduktan sonra dallarından sıyıralım.
c)Börüceyi, ekmek ufaklarını, yoğurdu, sarımsağı ve zeytin yağını aynı kaseye koyup blenderdan geçirelim.
NOT: Hiç tuz kullanmayalım; zira kendinden tuzlu bir ottur.
İster hemen, istersek de buzdolabında biraz beklettikten sonra serin serin seriiin yiyelim ve güzelleşelim...
SALYANGÖZ GURURLA SUNAR
Devamı var :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder