NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

7 Şubat 2010 Pazar

Tınakları Güçlendirmek İçin

Tırnaklarımızın yapısı kırılgan ve zayıfsa ne sürersek sürelim yeterli sonucu alamıyoruz. Peki, tırnaklarımızı güçlendirmek, kırılmalarını önlemek için neler yapabiliriz?

1. Sürekli oje sürüyorsak, ojelerimizi banyodan ya da duştan önce temizleyip tırnaklarımızın suyla temas etmelerini sağlamalıyız.

2. Zaman zaman nemlendirici el maskesi uygulamalıyız. Bu maskeleri satın almaya gerek yok. Evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz.

3. Tırnaklarımızı kestikten sonra törpüyle düzeltmeliyiz.

4. El ve tırnaklarımızın deterjanlarla temasını mümkün olduğunca önlemeliyiz. Temizlik eldivenlerini kullanamıyorsanız, muayene eldiveni olarak satılan ince lateks eldivenleri deneyin. Varlığını hissetmiyorsunuz. Böylece yaptığınız işi etkilemiyor.

5. Masa başında çalışırken ya da otururken parmak uçlarınız yüzeye dik olarak gelecek şekilde tırnaklarınızı sert bir yere ritmik olarak vurun. İlk başlarda tırnaklarınız biraz sızlayabilir, ama zamanla daha güçlü vurmaya devam edebilirsiniz. Fırsat buldukça bu hareketi tekrarlarsanız tırnaklarınızın daha dayanıklı olmaya başladığını göreceksiniz. Tırnaklarımı güçlendirmek için denediğim yollar arasında en iyi sonuç aldığım yöntem diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...