NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

7 Şubat 2010 Pazar

Ayaklar İçin Bakım Önerileri

Eğer ayaklarınızda sadece hafif çatlaklar varsa, vereceğim tarif sayesinde ilk uygulamadan sonra başarılı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Bu bakımı düzenli uygularsanız ayaklarınızın çatlamasını önler ve sürekli yumuşak ayaklara sahip olabilirsiniz.

1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ayaklarına sür. Üzerine poşet geçir. Bu şekilde 30 dakika bekle.

Eğer ayaklarınızda derin çatlaklar varsa, öncelikle ayakları ölü deriden arındırmak gerekli. Bunun için bir leğen, ponza ya da ayak törpüsü gerekli. Leğenin büyüklüğü ayaklarınızın sığacağı kadar olmalı. Daha büyük bir leğen malzeme kaybına neden olacaktır.

Ayak tabanlarının içinde kalacağı kadar sıcak su
1 su bardağı elma sirkesi
3 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon suyu

Su soğuyana kadar ayaklarınızı içinde bekletin. Ayaklara yavaşça masaj yaparak rahatlamalarını sağlayın. Ponza ya da törpüyü kullanarak ayaklarınızdaki ölü deriyi uzaklaştırın. Daha sonra ayaklarınızı ılık suyla durulayıp bir havluya sarın. Kullandığınız bir nemlendirici ya da vazelin ile ayaklarınızı hafifçe kremleyin. Üzerine çorap giyerseniz, ayaklarınız yumuşaklığını daha uzun süre koruyacaktır.

Bu uygulamayı haftada bir yapmanızı öneriyorum. Ayaklara çok sık uygulanan törpüleme ve ponza işlemi derinizin daha fazla çatlamasına, çok hassaslaşmasına neden olacaktır. Bu uygulamayı düzenli yaptığınızda ayaklarınızdaki yorgunluk gidecek, topuklarınız yumuşak ve pembe pembe olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...