NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Manikür

Eller insanın en çok göz önünde olan parçası ve bakımlı olmaları önemli. Peki, bakımlı görünmelerini nasıl sağlarız?


Sürekli manikür ve düzenli el bakımı yaptırabiliriz. Evet, bu en keyifli ve kolay olan yol. Arkamıza yaslanıp, ellerimizi uzatmak ve bakımlı ellere sahip olmak. Maalesef bunu her zaman yapamayabiliyoruz. Ev işleri, çalışma hayatı, çocuklar, alış veriş, yemek derken kendimize ayıracağımız vakit giderek azalıyor. Dışarıda geçireceğimiz zaman kendimizle ilgili bile olsa bütün bunlar o zamanın önüne geçiyor. Kimi zaman kendimizden öyle çok ödün veriyoruz ki, bunun en büyük göstergesi ellerimiz oluyor. Kırılmış, ojeyi unutmuş tırnaklar, büyümüş tırnak etleri, kurumuş, çatlamış eller…


Ellerimiz ve tırnaklarımız için evde neler yapabiliriz?


Öncelikle huzur bulabileceğimiz minicik bir zaman dilimi yaratmak. Çocuk uyumuş, ev işleri bitmiş, yemek de pişmişse geri kalanlar beklesin. İnsanı en çok mutlu eden, stresini atmasını sağlayan kendine zaman ayırabilmesi.
Şimdi neler yapabiliriz, bakalım:
Ev işlerini yaparken ellerimizi deterjandan mümkün olduğunca uzak tutalım.

Evde bulunan bir nemlendiriciyi ellerimize sürüp üstüne temizlik eldiveni giyelim. Biz işlerimizi yaparken ellerimiz yumuşacık olsun. Nemlendirici yerine zeytinyağı ve limon karışımını sürebiliriz. Ben bunun faydasına inanıyorum ve mümkün oldukça sürmeye çalışıyorum.

Mutfakta yemek yaparken 5 dakika ara verip ılık zeytinyağını elimize sürelim. Bekleyelim ve yıkayalım. Mutfakta geçen zamanımızı düşününce ellerimizdeki değişim için çok beklemeyeceğiz, değil mi?

Zeytinyağı yerine ılık sütü deneyebiliriz. Ellerimizi ılık sütün içinde 10 dakika bekletelim. Ellerimizi ve tırnaklarımızı nemlendirecektir.

Ellerimizi ev ve mutfak işinde sürekli kullanıyorsak tırnaklarımızı çok uzatmayalım. Tırnaklarımızın bakımı giderek güçleşir.

Düz ve kısa kestiğimiz tırnaklarımızı mutlaka törpüleyelim.

Açık renk bir oje tercik edelim. Uçları sudan ve iş yapmaktan aşınsa bile çok fazla fark edilmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...