NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2010 Salı

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



Ege kültürü anlatılmaz, yaşanır... Assos'ta bulunduğum şu günlerde Ege'nin tadına doyum olmuyor. Tertemiz maviliği, sıcakkanlı insanı, mest eden kekik kokusuna bir de birbiriyle yarışan tatları eklenirse olup bitecekleri varın siz düşünün.

İşte size Assos'tan harikulade hafif bir lezzet! Kabak çiçeği dolması.

Gerekli Malzemeler:

25-30 adet kabak çiçeği,

3 orta boy soğan,

1 su bardağı pirinç,

Nane,

Tuz,

Karabiber,

1 çay kaşığı tarçın,

1,5 tatlı kaşığı şeker,

1 çay bardağı zeytin yağı.

Yapılışı:

İnce ince doğradığımız soğanları kavurup yıkadığımız pirinci de içine ekleyip kavurma işine devam edelim.1 su bardağı suyu, kendi ölçümüzle tuzu, karabiberi, 1,5 tatlı kaşığı şekeri de katalım harcımıza ve pilav gibi pişirelim karışımımızı. Suyu çekilince nane ve tarçını da kadroya alıp tencerenin kapağını kapayalım,içindeki cevheri demlenmesi için biraz bekletelim...Çiçeklerimizin sapını ve yeşil uzantılarını temizleyelim ve içlerini hazırladığımız harçla dolduralım. İçi dolu çiçeklerin ağzını da yine kendi uzantısıyla nazikçe sarmalayalım. Pişmeye hazır dolmalarımızı tencereye itinayla dizdikten sonra, yarım su bardağı suyu çiçeklerin üstüne gezdirerek dökelim ve yemeğimizi pişmesi için birazcık yalnız bırakalım.

Salyangöz afiyetler diler,parmaklara dikkat edin, der :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...