NEDEN BURADAYIM?

Sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara kavuşmanın yollarını öğrenmek, güzellik sırlarımızı paylaşmak, denediğimiz ürünleri ve parfümleri tanıtmak, pratik bakım tarifleri vermek, uygun fiyatlı kozmetik ürünlerine nasıl ulaşabileceğimizi öğrenmek, indirimleri birlikte takip etmek, alış veriş yapalım -olmadı vitrinlere bakalım- diye delirmek, dengeli beslenme önerileri için ben buradayım. Ya siz?..



Bu Blogda Ara

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Önce eski ojelerimizi çıkarmalıyız. Oje çıkarıcıyı tırnak etlerine bulaştırılmadan pamuk yardımıyla sadece tırnak yüzeyine uygulamalıyız.

Tırnaklarımız çok uzamışsa tırnak makası ile kısaltmalıyız. Kestiğimiz tırnaklarımızı törpü ile şekillendirmeliyiz.

Tırnak etlerine yumuşatıcı bir krem sürüp ılık suda bekletelim. Gerekirse suya limon suyu ve zeytinyağı koyabiliriz. Hazır satılan manikür pedikür tozları var. Bunlardan da faydalanabiliriz.

Tırnak etlerimiz yumuşayınca onları tırnak eti itici ile tırnak yüzeyine zarar vermeden geriye itelim.

Bazı kişilerin tırnak bakımı için bu yeterli olabiliyor. Eğer tırnak etleriniz çok fazla birikmişse geriye ittiğimiz bu ölü derileri keselim. Bunu yaparken manikür makası kullanalım ve tırnak diplerine zarar vermeyelim.

Son olarak ellerimize mikrop kırıcı bir madde sürelim ve manikürümüzü tamamlayalım.

Oje sürmek istiyorsak tırnak yüzeyinde yağlı bir tabaka olmaması gerekir. Bu tabakadan arındırdığımız tırnaklarımıza seçtiğimiz bir renk ojeyi taşırmadan sürelim.

Oje kuruduktan sonra ellerimize nemlendirici bir krem sürüp keyifle arkamıza yaslanalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...